كوهنوردي و تاريخچه آن + معرفي معروف ترين قله ها

آخرين اخبار، پوشاك، نقره، جواهرات، فرش، سلامت، دكوراسيون

كوهنوردي و تاريخچه آن + معرفي معروف ترين قله ها

۱۰۹ بازديد

كوهنوردي اصطلاحي است كه به ورزش كوهنوردي از جمله كوهنوردي به منظور اسكي اطلاق مي شود. پياده روي مي تواند اسكي كوهستان يا اسكي كوهستان باشد، ورزشي كه در كوه انجام مي شود و شامل سفر پياده و كوهنوردي با سورتمه است و همچنين شامل جهاد و كوه نوردي و اغلب اسكي مي شود.

 
كوهنوردي و تاريخچه آن

تاريخ كوهنوردي

 

تاريخچه كوهنوردي به اواسط قرن هجدهم و به طور خاص در سال 1760 ميلادي باز مي گردد. در آن زمان دانشمند جوان سوئيسي هوراس دو سوسور از شهر شاموني فرانسه ديدن كرد و قله مون بلان را كه بلندترين قله قاره اروپا با ارتفاع 4807 متر از سطح دريا است، تحسين كرد.
هوراس تصميم گرفت به اولين نفري كه توانست اين قله را صعود كند جايزه نقدي تقديم كند و اين چالشي كه هوراس ارائه كرد بيش از بيست و پنج سال به طول انجاميد. تا سال 1786 م.
دكتر فرانسوي ميشل گابريل پاكارد و دستيارش ژاك پالمت پس از اينكه توانستند به بالاي كوه برسند جايزه را بردند. كه سال بعد خود هوراس سوار شد. ماري پارادي از فرانسه اولين زني بود كه به اين قله صعود كرد. آن هم در سال 1808 ميلادي.


و توسعه اين ورزش در سال 1865 پس از ميلاد افزايش يافت، زماني كه گروهي از كوهنوردان انگليسي به قله ماترهورن سوئيس در ارتفاع 4478 متري رسيدند و پس از آن، تمرين كوهنوردي شروع به تبديل شدن به بسياري از قله‌هاي بلند كوهستاني كرد. مناطق مختلف جهان
و تمرين كوهنوردي به عنوان يك ورزش تبليغاتي در اروپا از حدود قرن نوزدهم پس از ميلاد آغاز شد. گروهي از كوهنوردان در سال 1875 باشگاه آلپاين را در لندن تأسيس كردند. هدف تشويق به تمرين صعود منظم بود.


در اواخر دهه 1890 و اوايل قرن بيستم، كوهنوردان شروع به صعود به كوه هايي كردند كه قبلاً در برخي از قاره هاي ديگر مانند آند، رشته كوه هاي راكي ​​و در نهايت هيماليا صعود نكرده بودند. معروف ترين روند صعود در تاريخ در سال 1953 پس از ميلاد اتفاق افتاد. در آن سال ادموند هيلاري نيوزلندي و كنريج تورگاي نپالي موفق شدند به قله اورست، بلندترين قله‌هاي كوهستاني جهان برسند.


معروف ترين كوه ها براي كوهنوردي جهان

كوه كوتن - مغولستان:
كوه كوتن در مرز روسيه، چين و مغولستان قرار دارد.


كوه كليمانجارو - تانزانيا:
اين كوه يكي از معروف ترين كوه هاي كوهنوردي در جهان است و به دليل سختي و چالش كمتري براي صعود در مقايسه با ساير كوه هاي جهان مشهور است.كوه كليمانجارو مرتفع ترين كوه آفريقا است و در مرز شمالي تانزانيا با كنيا قرار دارد. اين كوه متشكل از سه آتشفشان خاموش كيبو، ماونزي و شيره است كه بلندترين آنها در اين كوه قله اوهورو است كه در ارتفاع 19340 فوتي (حدود 5899 متري) قرار دارد.


قله كليمانجارو


آند - پرو:
رشته كوه آند رشته كوهي است كه در سواحل غربي آمريكاي جنوبي به طول ۷۱۰۰ كيلومتر و عرض ۵۰۰ كيلومتر امتداد دارد و از هفت كشور آرژانتين، اكوادور، بوليوي، پرو، شيلي، كلمبيا و ونزوئلا امتداد دارد. .


كوه اورست - نپال:
اين بلندترين كوه روي زمين با طول 29035 فوت (8856 متر) از سطح دريا است.در دهه هاي گذشته رسيدن به بالاي اين كوه يك شاهكار غيرممكن بود تا اينكه سر ادموند هيلاري و تنسينگ نورگي در سال 1953 به اين موفقيت دست يافتند. آنها موفق شدند از طريق جاده جنوبي به قله برسند.


كوه ماترهورن - سوئيس:
اين شهر در منطقه آلپ سوئيس واقع شده است و در مرز سوئيس و ايتاليا و بالاي شهر زرمات كه يكي از پيست هاي اسكي معروف در اين كشور است، امتداد دارد.


كوه البروس - روسيه:
البروس در رشته كوه قفقاز در مرز روسيه و گرجستان واقع شده است و يك آتشفشان خاموش با دو قله به فاصله 65 فوت (20 متر) از هم است. اين كوه براي كساني كه تجربه كوهنوردي متوسطي دارند ايده آل است و مرتفع ترين كوه اروپا است. اين كوه در بين كوهنوردان بسيار محبوب است زيرا در طول سفر به آنها اجازه مي دهد تا اقوام مختلفي را كه در اين منطقه زندگي مي كنند و ريشه آنها به تركيه، گرجستان، آذربايجان و روسيه بازمي گردد، ببينند.

 

منبع براي مطالعه بيشتر:

كوهنوردي ( ويكي پديا)

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.